dilluns, 28 de febrer del 2011

Immersió batanera a s'illa de Mallorca divendres 25 de febrer de 2011

Un viatge, una descoberta, un encís amb sa gent, una seducció gastronòmica, un embruix melòdic salat i mediterrani, una gimcana radiofònica, una promptitud d'enyor vers els moments viscuts allà... son algunes de les sensacions que es dibuixen a la memòria del batà després de portar la nostra música a les nostre illes, en concret a la de Mallorca.

Arribem divendres, matinada matinera Manises-Son Sant Joan, i tan bon punt aterrem ens ve a buscar qui serà posteriorment el nostre aliat més valuós per tal d'aconseguir la gimcana que en Rafel Sedano ens proposa, Joan el nostre xòfer i recent amic, musica la cursa d'entrevistes amb una banda sonora d'allò més fílmica amb persecucions, intriga i thriller tarantinià. Si més no, un elevat nombre de palmesans crec que es féu una idea del tarannà bataner després de fer diverses entrevistes a les ràdios de Palma.

Descobrim, cal dir, un excel·lent lloc per dinar a la plaça de Es pes de sa palla, una mena d'associació, botiga ecològica, imprempta i un llarg etcètera d'activitats que fa un grup de persones amb discapacitat intel·lectual. Un dinar que no ens deixa indiferents ja que ens quedem tips i satisafets. http://www.amadipesment.org

Hora baixa, som a Can Alcover, centre cultural poètic, acollidor i amb contínu tràfec de gent. Tímidament va arribant un públic que s'asseu com a casa, saluda amb confiança i observa tranquil·lament la marxa iniciàtica. Herbes dolces, converses tintades d'humor i l'usual incertesa d'actuar a un lloc on aparentment no et coneix ningú.

S'engega el batà, una brisa perfumada de caliu flotant conforma una bombolla de sentits, sincronies fotoluminiscents, mirades de complicitat, públic atent, receptiu i famolenc de sorpreses. Al capdavall, un cúmul de sinèrgies que conformen la trama d'un concert per recordar, de ben segur, el citarem referncialment.

I merescudament aquella vetlada mereix unes delícies de “pàmbolis” per posar-li el punt a l'i d'una nit de fil-de-vint. Tampoc no hagués tingut aquest final sense un amic cantautor mallorquí, en Tomeu Caldentey, sense el qual el nostre pas per l'illa no hagués estat tan especial. Recomenem el descobriu!! http://www.myspace.com/caldenteytomeu

I a l'endemà més aventures bataneres, però això ho contarem més endavant.

Salut i pac-pac colpeja el batà.


1 comentari:

  1. podeu estar ben segurs que aquí heu deixat petjada, esper poder gaudir de les vostres rialles i pensaments, i sobretot la vostra imaginació, plena de dofins de sobrassada.

    salut!!

    i que el temps sigui el nostre aliat!!

    ResponElimina